På hotell Salt och Sill på Klädesholmen är det lätt att trivas som fisken i vattnet. Dels för att du har en makalös utsikt över Västkustens kobbar och hav, dels för att du kan avnjuta sill och annan fisk av hög kvalitet. Dessutom är det Sveriges första flytande hotell.
Snabbfakta om Salt och Sill
Vad | Ett flytande hotell |
Var | Beläget på Klädesholmen på västsidan av Tjörn, cirka 1 timme norr om Göteborg |
För vem | Paret, familjen, företaget eller singelresenären som vill bo nära havet |
Ägare | Susanna och Patrik Hermansson |
Salt och Sill – hotell och restaurang
På Salt och Sill checkar du ut från verkligheten och kan lära känna ditt sällskap ordentligt. Hotellet beskrivs som ett modernt boende där gästerna bokstavligen bor på havet.
Salt och Sill grundades 1999, men det var i oktober 2008 som man slog upp portarna till Sveriges första flytande hotell. Mer exakt så var det Susanna och Patrik Hermansson, två personer med ett brinnande intresse för mat och människor, som med varm famn välkomnade gäster till det nya hotellet. Och det gör duon än i dag.
Med ett toppläge i skärgården vid Tjörn lockar hotellet familjer, kärlekspar och företagsgrupper. Även singelresenären kan hitta skön egentid med kanske endast hotellets utsikt som sällskap. Salt och Sill är anpassat för en bred målgrupp och dess läge är en stor anledning till att många vill komma på besök.
Hotellets rum är inredda i en modern och skandinavisk stil. Rummen har dessutom gemensamt att de låter sin gäst vaggas till sömns till ljudet av kluckande vågor.
Innan hotellet kom till så var det restaurang Salt och Sill som lockade besökare till adressen. Restaurangen finns förstås kvar än i dag och passar utmärkt att besöka som en destination i sig, eller i kombination med en vistelse på hotellet. I restaurangen finns Västkustens kanske bästa läge och meny.
Meny i restaurangen
På menyn i restaurang Salt och Sill hittar du specialiteter lagade med lokalproducerade råvaror av hög kvalitet och traditionella bohuslänska rätter. Och självfallet sill. Menyn skulle kunna vara uppfiskad ur havet då rätter innehållande fisk och skaldjur stoltserar. Grädden på moset är klassikerna “Sillplankan” och “Klädesholmaren” som får smakerna av sill att dansa i munnen.
Öppettider i restaurangen
Restaurangens öppettider kan variera något under olika veckor och den exakta informationen finns en googling bort på Salt och Sills hemsida.
Vanligtvis är restaurangen öppen för lunch måndag–fredag 12–14 och lördag 12–15.
Middag serveras måndag–lördag 17.30–sent. På söndagar kan restaurangen hålla stängt, men när den är öppen brukar det vara 12–15 för lunch och 16–18 för middag.
Frukost på Salt och Sill
Givetvis kan du även starta dagen med en riktigt god frukost medan du kikar ut över Kattegatts horisont. Välj mellan varmt och kallt, klassiker som gröt och bröd eller beställ in någonting extra som Ägg Benedict.
Aktiviteter på Salt och Sill
Visst levererar köket på Salt och Sill, men utöver att äta så det finns även en rad andra aktiviteter. Antingen på hotellet eller i dess omringande skärgård. Aktiviteter som:
- Kajakpaddling på Västkusten
- Rundtur med båt i skärgården
- Dryckesprovning
- Turer med bad- och bastubåten
- Teamduellen där lagen möts i olika dueller
- Vandring där du passerar underbara vyer och utmanande terräng
- Träningspass inom- och utomhus
- Escape Box
- Massage
- Sill- och snapsprovning
- Skaldjursfiske
- Provning av smakernas samspel – vinprovning i kombination med smakbitar
Till din hotellvistelse finns det dessutom en hel del trevliga erbjudanden att boka in:
- Kallbadspaket
- Skärgårdspaket
- Bästkustpaket
- Seniorpaket
- Padelpaket
- Vandringspaket
- Sköna söndag
- Vinterpaket
- Julmys
- Julbordspaket
- Nyårspaket
- Konferenspaket vår och sommar
- Yogakonferens
Fira jul och nyår eller andra högtider på Salt och Sill
Ett annat namn för Klädesholmen är “Sillön”, vilket kan vara en bidragande orsak till att Salt och Sill briljerar med sin sill året runt. Det finns många härliga paket anpassade till årets olika högtider att boka. Inför jul- och nyår är Salt och Sill i full gång med att duka fram julbord, nyårssupé och pynt.